Bağımlılık
* Sigara
* Alkol
* Madde
* İnternet vb.
Etkili iletişim ve Beden dili
* İletişimin öğeleri,
* Etkili iletişimde püf noktalar,
* Anlamak, anlaşmak ve samimiyet,
* Beden dilinin öğeleri
* Dinleme ve anlamaya çalışmak
Motivasyon Sağlama
* Motivasyon nedir, dinamikleri nelerdir,
* Motivasyon ve kişilik yapısı,
* Düşünce tarzlarını farketme/belirleme,
* Pozitif düşünceye yönelme
Stres ve Stresle Başetme Yolları
* Stres nedir ve adaptasyon nasıl oluşur,
* Tükenme ve performansla ilişkisi nasıldır,
* Stres kaynakları,
* Stres düzeyini belirleme,
* Alınması gereken önlemler ve stresle başetme yolları
Öfke Kontrolü
* Öfke baldan tatlı mıdır ?
* Fiziksel değişimler neden ve nasıl olur?
* Olumsuz duygular ve etkileri,
* Öfke kontrolü yöntemleri
Problem Çözme
* Öğrenilmiş çaresizlik ve bakış açısı
* Problemi tanımlama
* Çözüm için bakış açısı oluşturma
* Çözüm yolları ve çok boyutlu düşünme
BİREYSEL DANIŞMANLIK
Bu süreç psikolog ve danışan arasında yapılandırılmış görüşmelerle yürütülür. Aslına bakılırsa her görüşme kendine özgü ilerler. Bireyin özellikleri, içinde bulunduğu durum ve koşullar, uzman ile kuracağı ilişki ve yaşadığı problemleri algılayış biçimi görüşmelerin seyrini etkiler ve bir ölçüde belirler. Psikolog ile yapılacak görüşme her zaman çok spesifik bir soruna bağlı olmayabilir. Kişinin yaşamsal işlevselliğini olumsuz yönde etkileyen her şey görüşmeye konu olabilir. Zaten psikoloğun görevi de danışana ne yapacağını söylemek değil; kendi yaşamını daha farklı açılardan değerlendirmesini ve kendisi için en ideal çözüm yollarını bulmaya çalışmasını sağlamaktır.
TESTLER:
* WISC-R (Wechsler Intelligence Scale for Child) (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği)
* AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)
* Denver II Gelişimsel Tarama Testi
* Bender-Gestalt Görsel Motor Algılama Testi
* Peabody-Picture (Resim-Kelime) Testi
* Bir Adam Çiz
ÇOCUK DEĞERLENDİRME
Çocuğunuzun gelişinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu mu düşünüyorsunuz? Çocuğunuzun bilimsel açıdan kabul görmüş, yaşına ve sahip olduğu özelliklere göre seçilmiş bazı testler yardımı ile değerlendirilmesi, sizleri pek çok açıdan rahatlatacak ve kafanızdaki soru işaretlerine yanıtlar bulmanıza yardımcı olacaktır. Çocuğunuzda kafanızı karıştıran, ufak da olsa endişelendiren belirtiler gördüğünüzde bunları çevrenizdeki insanlarla konuşmak yerine bir uzmandan yardım almak size zaman kazandıracaktır.
Gelişim Testleri:
Gelişim testleri sayesinde çocuğunuzun takvim yaşına göre gelişimsel açıdan ne düzeyde olduğunu, güçlü ve zayıf yönlerini belirleme şansı elde edebilirsiniz.
Ufak gelişimsel gerilikleri ise zamanında yapacağınız müdahalelerle telafi edebilirsiniz.
WISC-R (Zeka Testi):
Zeka testi ancak gerçekten ihtiyaç duyulduğunda yapılmalıdır. WISC-R 6-16 yaş arası çocuklar için kullanılan, geçerliliği ve güvenirliği oldukça yüksek bir zeka testidir. Bireysel olarak uygulanır. Test ortamının koşulları, testin uygulanışı, yönergenin nasıl verildiği son derece önemlidir ve belirli standartları vardır. Çocuğunuza zeka testi uygulanacaksa kimin uygulayacağına çok dikkat etmelisiniz. Uygulayan kişinin testle ilgili uygulama sertifikasının olduğundan emin olmalısınız.
OKULA HAZIR OLUŞ DEĞERLENDİRMESİ:
Bu değerlendirme çocuğunuzun 1. Sınıfa başlamak için ihtiyacı olan bilgi ve becerilere sahip olup olmadığını belirlemeyi sağlar. Bedenen ve ruhen hazır olmayan çocukların erken yaşta okula başlamaları pek çok problemi de beraberinde getirir. Emin olun ki önemli olan okula erken yaşta başlamak değil, okula başlayacak olgunluğa ulaşmış olmaktır. Okula henüz hazır olmayan bir çocuk için 1 yıl geç gitmek hiçbir şey kaybettirmez aksine yaşayabileceğiniz pek çok sorunun önüne geçmiş olur.